Snapdragon 810

De Snapdragon chipset wordt de laatste jaren als één van de beste chipsets van de wereld gerekend. Het is een product van Qualcomm; de maker van de processor. Veel vlaggenschepen van verschillende providers draaien op een Snapdragon chipset. De laatste versie dat beschikbaar is voor de smartphone is de Snapdragon 810 chipset. Deze chipset zal naar verwachting in 2015 in meer dan vijftig nieuwe smartphone modellen gebruikt worden. Modellen die beschikken over de Snapdragon 810 chipset zijn de HTC One M9 en de Sony Experia Z4.

De processor van een smartphone bepaalt voor een groot deel de snelheid waarmee taken uitgevoerd kunnen worden. Andere zaken zijn hierdoor afhankelijk van de chipset zoals de batterijduur. Een batterij gaat langer mee als er een goede processor gebruikt wordt. Hierdoor is de processor een belangrijk onderdeel van de smartphone. Dit is helemaal het geval sinds er steeds meer gevraagd wordt van de smartphone. Door het multitasken is het noodzakelijk om een goede processor te hebben die de rekenkracht aankan.

De Snapdragon 810 zorgt voor nog meer efficiëntie. Het wordt gezien als de beste processor ten tijde van het schrijven van dit artikel. Deze processor is verbeterd op meerdere punten in vergelijking met de Snapdragon 805. Er zijn verbeteringen met de opname van 4K, is er een volledige support voor 4G en een betere grafische GPU. De temperatuur van de 810 is gedaald met een gemiddelde van 6° Celsius in vergelijking met de Snapdragon 805 processor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *