Smartphone kopen: waar naar kijken?

De beslissing om een nieuwe smartphone te kopen is makkelijk. Het kiezen van de smartphone echter niet. Met het grote aantal nieuwe smartphones is het niet meer eenvoudig om een keuze te maken. Als je weet wat je zoekt wordt de keuze al wat makkelijker. Het is dan wel nodig om je voor te bereiden. Je moet bijvoorbeeld weten hoe groot het toestel mag zijn, welk besturingssysteem je bevalt en wat ermee mogelijk moet zijn. De volgende punten moet je op letten als je op zoek gaat naar een nieuwe smartphone.

Design

Het design gaat niet alleen om hoe de smartphone eruit ziet maar ook over het formaat en hoe het in de hand ligt. Het design bepaalt ook of de smartphone met één hand te bedienen of met twee. Smartphones zijn te verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en kleuren. Welk design het beste bij je past hangt er grotendeels vanaf wat je precies met de smartphone wilt doen. De design keuze is een persoonlijke beslissing die vooral afhankelijk is van je eigen smaak.

Camera’s

Voor veel consumenten is de camera van de smartphone één van de belangrijkste onderdelen. Door de komst van de sociale media worden er veel meer foto’s gemaakt die vervolgens worden gedeelde met vrienden en familie. Het liefst zelfs zonder filter en met de beste kwaliteit. Om dit te kunnen is een goede camera nodig. Hoe goed een smartphone camera is hangt af van veel factoren zoals het aantal megapixels, diafragma, lens en de sensoren. De kwaliteit van video’s is ook belangrijk. De meeste smartphones zijn inmiddels in staat om video’s te maken in 1080p kwaliteit.

Batterijduur

Er wordt vandaag de dag veel gevraagd van een smartphone. De gehele dag staat de smartphone aan en worden er apps gebruikt. De batterij is hierdoor een belangrijk onderdeel van de smartphone. De capaciteit van de batterij bepaalt hoelang de smartphone meegaat. Grotere smartphones hebben over het algemeen een grotere batterij die langer gebruikt kan worden. Smartphone fabrikanten beseffen dat de batterij een belangrijk onderdeel is. Er wordt steeds betere batterijen ontwikkeld die langer meegaan.

Interne specificaties

Een smartphone die veelvuldig gebruikt wordt vraagt om goede specificaties. Met name als er veel dingen tegelijk wordt gedaan op de smartphone is dit belangrijk. De apps worden steeds complexer waardoor meer rekenkracht nodig is. De processor en het werkgeheugen zijn de drijvende kracht van de smartphone. De snelheid van de smartphone wordt grotendeels bepaald door de processor en het werkgeheugen. De opslagruimte is het geheugen dat beschikbaar is voor het opslaan van foto’s, video’s, muziek en andere data. Als je veel muziek en foto’s op de smartphone bewaard dan heb je voldoende opslagruimte hiervoor nodig. Er zijn smartphones waarvan de opslagruimte uit te breiden is met een microSD kaart. Dit is echter niet bij iedere smartphone het geval zoals de iPhone.

Features

Er zijn features die iedere smartphone heeft zoals Wifi en Bluetooth maar er zijn ook features die maar op enkele smartphones aanwezig zijn. Een voorbeeld hiervan is een vingerafdrukscanner. Deze is alleen aanwezig in de nieuwe Samsung Galaxy S en iPhone smartphones. Hetzelfde geldt voor NFC, of near field communication. Hiermee is het mogelijk om over een korte afstand data te versturen naar een ander apparaat. Zo zijn er nog veel meer features te noemen die niet in iedere smartphone aanwezig zijn. Iedere smartphone producent heeft een aantal unieke features toegevoegd aan de eigen smartphones.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *