LG smartphone vergelijking: LG G3 vs LG G4

Na Sony, HTC en Samsung die allen de vlaggenschip smartphones al geïntroduceerd hebben is het tijd voor LG. Voor LG is het de LG G4 die in 2015 de markt betreedt, de opvolger van de populaire G3. Deze smartphone was een groot succes voor LG in 2014 en zorgde voor een record verkoop. Dit leidde ertoe dat er met smart op de opvolger van de G3 werd uitgekeken. Iedereen is benieuwd in welke opzicht de nieuwe smartphone verbeterd is ten opzicht van de voorganger. Is het een echte vooruitgang of zijn er maar enkele features verbeterd?

Design

Het design van de G4 is niet veel veranderd ten opzichte van de G3. LG heeft niet gekozen voor een volledig ander design maar er wordt voortgeborduurd op het design van de G3. Het design van de LG G3 was één van de betere punten van het toestel dus het valt te begrijpen dat LG niet voor een compleet andere look is gegaan. De hoeken van de G4 zijn weliswaar iets sterker afgerond maar het design van de G3 is makkelijk terug te zien. De power button en de volumekoppen bevinden zich bij de G4 wederom aan de achterzijde van het toestel. Dit is voor beide toestellen hetzelfde.

Wat een groot verschil is tussen beide modellen is de behuizing. Met de G4 heeft LG gekozen voor een volledige metalen behuizing en niet voor de metalen skin zoals voor de G3. Dit maakt op het eerste gezicht niet veel verschil maar het maakt het toestel wel robuuster en geeft het een duurdere look. De G4 is hiernaast dunner en kleiner dan de G3.

Display

Een verandering die oplettende LG fanaten direct merken is het kleinere display van de G4. LG heeft de G4 een 5.3 inch display gegeven, 0.2 inch kleiner dan het 5.5 inch display van de G3. Dit maakt niet een groot verschil in gebruik maar het zorgt er wel voor dat het toestel wat makkelijker in de broekzak of handtas past. Het display van de G4 beschikt over nog sterker glas dan de voorganger. In de G4 wordt Gorilla Glass 4 gebruikt. Beide smartphones beschikken over een QHD-resolutie van 2540 bij 1440 pixels en 538 ppi. Doordat het display van de G4 iets kleiner is met dezelfde resolutie is het beeld op dit toestel iets scherper maar dit kun je niet goed zien met het blote oog.

Specificaties

De G3 is op het gebied van prestaties een prima smartphone en dit geldt ook voor de G4. De G4 beschikt over de Snapdragon 810 chipset wat wordt gezien als één van de beste die momenteel in gebruik is. Dit is een verbetering ten opzichte van de Snapdragon 801 chipset in de G3. Hiernaast gaat het bij de G4 om een octa-core processor met 8 rekenkernen ten opzichte van de dual-core processor met 4 rekenkernen in de G3. Met de verbeterde specificaties is de G4 veel sneller en krachtiger dan de G3. Aan de binnenkant zijn meer verbeteringen toegevoegd zoals meer opslagruimte en werkgeheugen. De G4 heeft is verkrijgbaar tot 64GB opslagruimte ten opzichte van de 32GB en het werkheugen is uitgebreid van 2GB tot 4GB in de G4.

Camera

De camera is sterk verbeterd in de G4. Deze beschikt over een 16 megapixel camera aan de achterzijde en een 5 megapixel frontcamera. De G3 is uitgerust met een 13 megapixel camera en een 2.1 megapixel frontcamera. Deze verbetering zou ongetwijfeld moeten leiden tot foto’s met een betere kwaliteit. Met features zoals het lichtspoor effect, OIS 2.0 en uitgebreide camera instellingen kun je momenten helder en op een kunstzinnige wijze vastleggen.

Conclusie

Zoals te verwachten valt is de G4 in bijna alle opzichten een verbetering in vergelijking met de G3. Het design is niet veel veranderd maar aan de binnenkant van het toestel wel. Dit zorgt ervoor dat de G4 op alle specificatiepunten de G3 voorbij streeft. Het is zonder twijfel de beste smartphone die LG tot nu toe gemaakt heeft. De G4 komt hiernaast met een stylus waardoor het een concurrent wordt van andere smartphones die hier gebruik van maken zoals de Galaxy Note van Samsung. Hoe het door de consument beoordeeld wordt is nog maar de vraag met sterke concurrentie van de vlaggenschip toestellen van Apple, HTC en Samsung.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *