5 Features van de Samsung Galaxy S6 / S6 Edge

De Samsung Galaxy S6 is verkrijgbaar in twee varianten; één met een gebogen display aan de zijkant en één met een normaal display. De variant met het gebogen display heet de S6 Edge. De twee modellen zijn compleet anders dan de voorgangers. Zelfs de behuizing is van een ander materiaal. Het design is aangepast en het display is groter. Anders dan bij de voorgaande modellen is het niet meer mogelijk om de batterij te verwijderen of het geheugen uit te breiden met een microSD kaart. Er zijn echter veel nieuwe features die de S6 en de S6 Edge onderscheiden van de concurrenten.

Beter en groter display

De Galaxy S6 heeft niet alleen een beter display maar deze is ook groter. De S6 is uitgerust met een een 5.1-inch Super AMOLED display. Dit is hetzelfde formaat als het display van de S5 maar de resolutie is verbeterd. De resolutie van de S6 is Quad HD (1440 x 2560 pixels) met 577ppi. Dit is een sterke verbetering in vergelijking met Full HD display van de S5 met 1080 x 1980 pixels en 432ppi.

Verbeterde camera

Het aantal megapixels is niet veranderd ten opzichte van de Samsung Galaxy S5. De Galaxy S6 beschikt over een 16 megapixel camera. De frontcamera is wel verbeterd van 2 megapixel naar 5 megapixel. Een nieuwe camera feature is Optical Image Stabilization zodat wazige foto’s minder vaak voorkomen. De camera beschikt nu ook over een f1.9 lens zodat foto’s genomen in het donker een betere kwaliteit hebben. Door de quick access feature is het nu mogelijk om de camera te starten in minder dan een seconde (2 keer de home button drukken).

Draadloos opladen

De Samsung Galaxy S6 biedt de mogelijkheid om de batterij draadloos op te laden. De smartphone ondersteund PMA en WPC. Samsung verkoopt wireless charging pads waarmee de Galaxy S6 draadloos opgeladen kan worden. Er zijn echter ook wireless charging pads verkrijgbaar van andere fabrikanten die dezelfde standaarden ondersteunen. Het hoeft hierdoor niet een Samsing charging pad te zijn om de S6 draadloos te kunnen opladen.

Verbeterde vingerafdrukscanner

De vingerafdrukscanner is ook weer aanwezig in de Galaxy S6. Deze bevindt zich in de Home button zoals ook bij de Galaxy S5. Het gebruik ervan is echter veranderd. In tegenstelling tot het swipen van de vingerafdruk is het nu mogelijk om de S6 te ontgrendelen en betalingen te doen door de duim op de Home button te houden.

Samsung Pay

Samsung heeft een eigen draadloos betaalsysteem ontwikkeld dat Samsung Pay wordt genoemd. Het is nu mogelijk om het op de Samsung Galaxy S6 te gebruiken. Het draadloze betaalsysteem werkt met behulp van NFC (Near Field Communication). Op deze manier kan er betaald worden met de Galaxy S6 in winkels die over een NFC reader beschikken. Het is ook mogelijk om te betalen bij de meeste readers met een magnetische strip.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *